3 tips til jeres IT-sikkerhed

Cyberkriminaliteten har i flere år været støt stigende, og der er i dag flere angreb, end der nogensinde har været før. Foruden DDOS, trojanske heste og malware, er truslen i dag især målrettet med ransomware. Ransomware, også kendt under navne som CryptoLocker og CryptoWall, fungerer ved, at kriminelle placerer en inficeret fil på din PC, der krypterer alle dine personlige filer. Alle dine filer bliver inficerede, både billeder, dokumenter, emails, programmer og så fremdeles. Herefter er gode råd dyre. Den eneste måde, hvorpå du kan få adgang til dine data, er nemlig hvis du betaler løsesummen til de cyberkriminelle. Ellers er dine data tabt for evigt. Der er dog nogle ting, du selv kan gøre, så du forebygger et angreb. I denne artikel får du gode råd til din IT-sikkerhed.

  1. Vær opmærksom

Det betaler sig at bruge sin sunde sans, når man er online. Ens pc kan nemlig blive inficeret ad flere forskellige veje. Dels er der mails fra ukendte afsendere. Cyberkriminelle er blevet markant bedre til at kamuflere deres unoder, og ofte er de inficerede mails skrevet på et formfuldent dansk, hvor afsender ser helt korrekt ud. Generelt skal man ikke downloade og udpakke en vedhæftning, hvis ikke man venter en fil fra afsenderen. Derudover kan internetsider, som man besøger, være inficerede. På nogle af disse sider, er der automatisk download af skadelig software, så du behøver faktisk ikke manuelt at skulle downloade skadelig software. Det, at du besøger siden, kan være den udløsende faktor. Besøg derfor kun sider, som du har tillid til.

  1. Hav en IT-ansvarlig

Den IT-ansvarlige er, som navnet antyder, ansvarlig for virksomhedens IT. Både hardware og software. Den IT-ansvarlige skal bl.a. sørge for, at alle virksomhedens enheder altid er opdaterede, så I undgår uhensigtsmæssige situationer, hvor der er opdaget fejl i software. Al software har fejl og mangler, og det er vigtigt, at hullerne lukkes, lige så snart producenterne opdager sikkerhedsbristerne. Det meste software kommer op med en notits, lige så snart der er en opdatering, så ignorér nu ikke bare denne. Ellers udsætter I jer selv for en ganske unødvendig sikkerhedsrisiko.

En anden funktion den IT-ansvarlige har, er at være administrator for virksomhedens IT. Det kan være farligt, at give, især mindre IT-kyndige, medarbejdere for mange rettigheder til deres styresystem. De får adgang til funktionalitet, som de måske ikke helt kan administrere, og kan derved selv downloade og installere software hentet fra internettet, deaktivere virksomhedens firewall og meget mere. Alt sammen ting, der kompromitterer sikkerheden. Ved at sænke rettighedsniveauet for normale brugere, kan I sikre jer, at medarbejderen ikke uforvarende henter malware eller roder rundt i funktioner, som vedkommende har forvildet sig ind på ved en fejl.

Skulle uheldet være ude, er det vigtigt, at medarbejderne bliver indprentet, at de skal kontakte den IT-ansvarlige, så hurtigt som det er muligt. Især ved angreb med ransomware, såsom CryptoLocker og CryptoWall, spiller tidsfaktoren en afgørende rolle.

  1. Skil jer af med gammelt hardware på sikker vis

Gammelt hardware kan være kompromitterende, hvis I ikke har slettet indholdet på det. Det er indlysende, men det ses stadig, at virksomheder ikke rydder ordentligt op på harddisken, inden de smider hardware ud. En god, gammeldags løsning er at pille harddisken ud af computeren og ødelægge den med en hammer. Alternativet er at samarbejde med et firma, der kan destruere hardware på professionel vis.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/3/d/d/24slash7.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/3/d/d/24slash7.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/3/d/d/24slash7.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Skriv et svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/3/d/d/24slash7.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/3/d/d/24slash7.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/3/d/d/24slash7.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *