fagforening til studerende

Fagforening for studerende

Er en fagforening for studerende vigtigt?

Studerende på de videregående uddannelser glemmer at melde sig ind i en fagforening, når de får et studiejob. Oftest har de nogle gammeldags tanker om fagforeningen og tænker, at den får de ikke brug for, hvis de ikke deltager i strejker. Fagforeningen for studerende, elever og lærlinge, er dog mere end bare strejkegodtgørelse. Det er den, der sikrer, at dine rettigheder bliver overholdt og at du får en fair behandling.

Hvad gør en fagforening til studerende?

Fagforening til studerende er ikke et nyt fænomen. Lige siden de studerende har engageret sig på arbejdsmarkedet, har der været behov for upartiske organisationer, der kan varetage deres interesser. Fagforeningens primære opgave er juridisk bistand, før, under og efter ansættelsen. Hvis du f.eks. bliver uretmæssigt fyret, får en arbejdsskade eller bliver udsat for chikane, så er det godt at have den tryghed, en fagforening for studerende giver. Derudover er der oftest en lang række af fordele, tilknyttet fagforeningen. Fordelene varierer selvfølgelig fra fagbevægelse til fagbevægelse, men som hovedregel er det værdiskabende fordele, der letter den studerendes dagligdag og sparer dem for nogle penge.

Hvilke fordele er der i en fagforening for studerende?

En af Danmarks største fagbevægelser, Kristelig Fagbevægelse, har også en fagforening til unge. Her får du blandt andet gratis karriererådgivning. Karriererådgivning er sparring med en certificeret coach om dine mål og muligheder. En karriererådgivningssamtale munder ofte ud i en strategi for, hvilken vej du skal gå, for at få det bedste ud af dine interesser og kompetencer. Dette giver den studerende en god tryghed, da han eller hun, altid kan få kompetent vejledning. En karriererådgivningssamtale varer typisk en time og koster normalt 1200 kroner. kunder i Kristelig Fagbevægelse har ret til en gratis samtale om året.

Fordelagtige forsikringer til studerende og andre tilbud

Studerende har oftest ikke det store økonomiske råderum. Dette er også en af grundende til at fagforeningen er gratis. Men fagforeningen til studerende kan faktisk også spare dig for mange penge. Som kunde får du nemlig en lang række fordelagtige tilbud til studentervenlige priser. Blandt andet er der i Krifa Boost, favorable priser på forsikringer til studerende og rabat på træning i Fitness World. Du kan altså træne meget billigere som kunde i Krifa Boost, så er der vist heller ikke flere undskyldninger, for ikke at komme ned og træne.

Hvad med en gratis a-kasse for studerende?

Der findes også en gratis a-kasse for studerende, elever og lærlinge. Der er dog nogle betingelser, der skal være opfyldt, før du kan melde dig ind i denne. Læs mere om gratis a-kasse for studerende her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *