Har du styr på dine julegaver?

Nu nærmer juletiden sig med hastige skridt, og hvis du, som mig  selv, ikke er olympisk meter i gaveindkøb, så har du på den front stort set kun 2 muligheder at vælge mellem: Lad være med at prioritere det og køb et eller andet hejs i sidste øjeblik, evt i Søstrene Grene, eller: Brug mere tid, end du har overskud til, og find nogle lidt mere personlige gaver. Jeg har afprøvet begge fremgangsmåder, og der er ikke nogel af dem, der er helt optimale, så I år har jeg besluttet at jeg vil prøve at foretage så mange juleindkøb, som muligt, over nettet. Min forhåbning er, at jeg på den måde kan spare noget tid med at rende i butikker, og måske alligevel finde nogle lidt sjovere gaver til min familie.

Ønskesedler er win-win

Jeg har allerde fået styr på det vigtigste: De små børn i familen. Det er trods alt dem, der glæder sig mest (og det er også deres forældre som er mest neurotiske omkring at sende ønskelister ud i starten af september). Herefter var det mine jævnaldrende familiemedlemmers tur. Det er heller ikke så frygteligt svært, for man har jeg det mentalt tilfælles med sine søskende og fætre/kusiner (som regel), at man er en del af samme generation og forstår samme popkultur-referencer. Men men men… Hvad med de gamle? Hvad giver man til den gamle nisse, der har alt, eller i hvert fald har alt det, de behøver, og i øvrigt ikke er særligt interesseret i nye ting? Jeg besluttede mig for at tage en chance i år, hvad angår gaver til din gamle, og jeg er mildest talt spændt på at se, hvordan det komer til at gå.

Jeg har nemlig på hjemmesiden, coolhealth.dk, købt en blodsukkermåler/glukosemåler til min morfar og en blodtryksmåler (begge af mærket ”ihealth”) til min mormor (og morfar, de kan godt deles om den). Min morfar har diabetes (ellers var det også en sær gave at give) og de har begge lidt knas med blodtrykket, og uden at jeg ved så meget om det, så har jeg hørt, hvor meget de beklager sig over at skulle stille til konsultationer i tide og utide. Det slipper de naturigvis ikke helt for, men nu kommer de til i højere grad at selv kunne foretage målinger og fordi, det hele er trådløs teknologi, kan man også nemt gemme data og sende det til lægen. Ideen er så, at de kan undgå nogle af de observationer, de har måtte tage til, hvilket kan spare dem for besværet og på den anden led også spare samfundet for nogle penge. Den største udfordring, jeg har, er, at både glukosemeteret og blodtryksmåleren er pokkers moderne og skal styres med smartphone/iPad, og jeg ved, at i hvert fald min morfar er noget skeptisk over for den slags moderne teknologi. Jeg har dog allieret mig med deres hjemmehjælper, Dorthe, som har lovet at vise dem, at det slet ikke er så svært endda, når hun er fordi et par gange om ugen. Uanset hvad, er jeg sikker på, at vi får noget sjovt at tale om juleaften, når de åbner gaverne. Mon ikke de små børn spærrer øjene op, når de ser, at oldeforældrene har fået spirtnye gadgets i julegave? Jeg glæder mig i hvert fald, om ikke andet så bare for reaktionen.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/3/d/d/24slash7.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/3/d/d/24slash7.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/3/d/d/24slash7.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Skriv et svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/3/d/d/24slash7.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/3/d/d/24slash7.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/3/d/d/24slash7.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *